Ruşii de la Ductil Steel Buzău se retrag din România

Scris de
ductil steel 1

● Toate acţiunile lor de până acum conduc la această ipoteză, spun sindicaliştii

Criza pe care o traversează Mechel, disponibilizarea a sute de angajaţi ai combinatelor din ţară şi reducerea capacităţii de lucru îi de­ter­mină pe sindicalişti să creadă că ruşii intenţionează să se retragă din România. Astfel, Ioan Pascu, preşedintele Sin­dicatului Industria Sârmei din Câmpia Turzii, este de părere că Grupul Mechel, care deţine combinatele Me­chel Câmpia Turzii, Mechel Târgovişte, Ductil Steel Oţelu Roşu, Ductil Steel Buzău, La­minorul Brăila şi Mechel Re­paraţii Târgovişte, dă sem­ne că vrea să se retragă din ţara noastră.
“Părerea mea este că Me­chel vrea să se retragă din Ro­mânia şi să vândă tot. Toate acţiunile lor de până acum conduc la această ipoteză. Refuză comenzi, deşi declară, paradoxal, că nu au comenzi. Prefectul de Cluj, Ioan Vuş­can, a convocat mai multe com­panii care utili­zează me­tal şi a programat o întâlnire pe 5 septembrie, pentru ca Mechel să poată încheia contracte cu ei. Nu ştim, însă, dacă reprezentanţii Mechel vor veni la întâlnire. Anunţă, în schimb, noi disponi­bili­zări”, a declarat Ioan Pascu.
Mai mult, alte semne care conduc la ipoteza că Mechel ar putea să se retragă din România este faptul că celelalte întreprinderi din ţară fie au fost închise, fie funcţi­o­nează la capacităţi reduse, subliniază liderul de sindicat:
”Din informaţiile mele, în cadrul Mechel Târgovişte mai lucrează doar oţelăria şi două laminoare, deci 30-40% din capacitatea combinatului. Ductil Steel Buzău func­ţio­nează, se pare, la 50% din capacitate, iar Laminorul Brăila nu mai lucrează, din câte ştiu, pentru că nu are ţaglă. Ductil Steel Oţelu Roşu este închis. În ultimele trei luni, a func­ţio­nat aproximativ 10 zile. Nu investesc să cumpere fier vechi, să producă. Aici se produce oţel, care este transformat în ţaglă, materia primă pentru Buzău, Brăila, Câmpia Turzii. Mechel Reparaţii, care se ocupă de mentenanţa din tot grupul, s-a închis. Am văzut actele”, a mai declarat Pascu.
Mai mult, se pare că ceea ce va rămâne din Mechel Câm­pia Turzii se va transforma într-un punct de lucru al Ductil Steel Buzău, după cum a declarat prefectul judeţului Cluj, Ioan Vuşcan.
Cât priveşte situaţia companiei de la Buzău, Ductil Steel se numără printre marii datornici la bugetul de stat, astfel că restanţele totalizau, la sfârşitul lunii iunie, circa 100 de milioane de lei.
Mai mult, tot în luna iunie, la Ductil Steel Buzău au avut loc concedieri colective, fi­ind trimişi acasă 135 de an­gajaţi. ●

Mai multe in Social (1 din 3381 articole)