Legea reparatorie pentru pensiile militare micşorate a trecut de Senat

Scris de
George Scutaru 1669

Propunerea legislativă prin care pensiile militare micşorate în urma recalculărilor din anii precedenţi vor fi aduse la cuantumul lor din 2010, între iniţiatorii căreia se regăseşte şi deputatul P.N.L. George Scutaru, a trecut ieri de Senat, prima Cameră sesizată.
Proiectul, votat în unanimi­tate de senatori, urmează să primească votul final în Ca­mera Deputaţilor. În forma adoptată de Senat, măsura de aducere a pensiilor militare micşorate la nivelul lor din 2010 s-ar aplica din luna următoare intrării în vigoare a legii, în timp ce Guvernul susţine ca dată de intrare în vigoare 1 ianuarie 2014.
La vremea când proiectul în cauză a intrat în Parlament, liberalul George Scutaru aprecia că militarii pensionari au dreptul la reparaţii, după ce veniturile le-au fost diminuate în mod abuziv. „Am militat, atât în perioada cât P.N.L. era în opoziţie, dar şi acum, când liberalii sunt parte a gu­ver­nării U.S.L., pentru adoptarea unei legi care să reconstituie pensiile celor care nu au putut dovedi toate veniturile rea­lizate în timpul serviciului sau cărora li s-a calculat incorect pensia în noua formulă”, a afirmat Scutaru. ●

Mai multe in Social (1 din 3381 articole)