Buzoienii care au lucrat în grupa I se pot pensiona mai devreme

Scris de
Casa de Pensii 2

● Aşa prevede o lege intrată în vigoare pe 2 ianuarie

aug 22, 2009 – where can i find baclofen online, baclofen treatment, cheap baclofen, purchase baclofen , baclofen from canada, baclofen from mexico,

O lege intrată în vigoare la începutul acestui an aduce veşti bune pentru buzoienii care se vor pensiona în perioada următoare.  zoloft 50 mg price in pakistan zoloft generic serdep cheap Sertraline buy online australia dapoxetine germany how much priligy cost in singapore roma da 30 mg erfahrungen mit clomid prospecto acquistare originale posologia de. where i buy dapoxetine form indian brand name in delhi price in india.

3 days ago – stagnant water cooler, you re shopping. buy online fluoxetine generic convenience quality of fluoxetine composition beds. comprar fucidin online

Astfel, persoanele care au avut mai mult de şase ani lucraţi în grupa I de muncă se pot pensiona mai devreme, pentru că li se scade din vârsta de pensionare o perioadă proporţională cu numărul anilor lucraţi în condiţiile grupei I. drugs without prescriptions prednisone 40 mg. pain relief|muscle relaxant. where to buy deltasone in uk, deltasone cheapest price , generic prednisone
Pe 2 ianuarie 2014 au intrat în vigoare modificările Legii nr. 263, potrivit cărora persoanele care au lucrat în condiţii grele, respectiv cu grupa I de muncă, se pot pensiona mai devreme decât restul persoanelor, pentru că li se scade din vârsta de pensionare o perioadă proporţională cu numărul anilor lucraţi în condiţiile grupei I de muncă. Beneficiarii acestor prevederi sunt cei care doresc să se pensioneze de acum înainte, iar singurul avantaj al acestora este că le scade vârsta la care se pot pensiona şi nu există alte avantaje legate de cuantumul pensiei.
Potrivit conducerii Casei Judeţene de Pensii Buzău, legea se aplică în cazul persoanelor care, anterior datei de 1 aprilie 2001, au desfăşurat acti­vitate în locuri de muncă încadrate, conform legislaţiei în vigoare la acea vreme, în fosta grupă I de muncă şi care nu se regăsesc în condiţii speciale.
Astfel, dacă până la intrarea în vigoare a acestei legi, aceste persoane beneficiau de o reducere a vârstei standard de pensionare egală cu cea a persoanelor care au lucrat în locuri de muncă din fosta grupă a II-a, începând cu 1 ianuarie 2014 acestea pot beneficia de o reducere mai mare a vârstei standard.
Ca exemplu, conform Legii nr. 263/2010 nemodificată, o persoană – bărbat – care avea un stagiu complet de cotizare de 35 de ani, din care a lucrat zece ani în grupa I de muncă, se putea pensiona pentru limită de vârstă cu o reducere de doi ani. În prezent, această persoană beneficiază de o reducere a vârstei standard de pensionare cu cinci ani.
Aşadar, persoanele care doresc să iasă la pensie şi să beneficieze de redu­ce­rea vârstei de pensionare trebuie să fi lucrat minimum şase ani cu grupa I de muncă, pentru a beneficia de reducerea cu trei ani a vârstei de pensionare.
Maximul vârstei cu care se reduce vârsta de pensionare este de 13 ani, în cazul celor care au lucrat 26 de ani şi peste, având grupa I de muncă. Cei care îndeplinesc condiţiile pot depune deja dosarele de pensionare şi să se folosească de noile prevederi ale Legii pensiilor, referitoare la grupa I. Ei trebuie să prezinte la dosarul de pensionare o adeverinţă similară cu aceea pentru care se calculează şi grupa a II-a de muncă. ●